2008. március 1., szombat

A mélység titka

Sebeők János népszavazása! Készülj a nyers, brutális erőszakra, mert ilyen komolyat még nem láthattál. Bónusznak Kiszel Tündi, állítólag bugyi nélkül, de azt egyébként sem látjuk. - Az idei év magyar hentelése. Rettegj!

Nehezen tértem magamhoz a sokkból, de már jól vagyok. Sebeők beszállt a kampányba, markáns, határozott véleményét elbűvölő előadói tehetségével párosította. Korda Gyuri bácsinak vége, a Wass Albert-ügynek pedig immáron semmi értelme. Itt van a géniusz, a magyar nemzet lángoló turbinája, az őserő, a Fekete Lovag, az Aranyszájú Krónikás, korunk leghitelesebb politikába púzó Puzoja, az utolérhetetlen, a szenzációs, a megismételhetetlen. Díjat neki, százat, ezeret, ennek a csodának, ennek a mélységekbe bátran lemerülő hérosznak. Mit már nekünk Gyurcsány és Orbán? Ő, Ő most megmutatta, hol lakik a magyarok kampányának az Úristene, bár nem is, mert az Úristen is ő maga.

Sebeők János

Nem csak a dal (mennyei zene) hibátlan, ritmikájában és tonalitásában elképesztő precizitással való előadásáról van szó. János úgy táncol, mint fosos macska a bezárt kamrában, de ez bók, ez bók. Ilyen tiszta arccal így mozogni, ez olyan kiváltság, amely tényleg csak a legnagyobbaknak adatott meg. Minden porcikájából, fülének legkisebb idegrángásából is derű, céltudatosság, a magyarok nevelésének szeretete sugárzik. Szemének egyetlen kis kaccsantása a mennyekbe röpíti a nézőt. Hát hogyan, hogyan lehetséges, hogy ez az ember még mindig nem kapja meg a neki kijáró feltétlen tiszteletet ebben az országban? Hát hová tűnt az esze az Eurovíziós Nótafesztivál magyar elődöntős zsűrijének? Meddig kell még várni, amíg ez a nemzet el- és felismeri az orruk előtt vonagló géniuszt, az univerzális művészt? A fenébe Leonardoval, ez itt, ez az igazi, a miénk, az elsöprő!

Sebeők János

„Ha valaki teljesen eredeti, akkor egyedül marad, tehát jó egyezményes kapcsolódási pontokat találni. Alapjaimban véve, sajnos közérthetetlen vagyok. Amit mondani szeretnék a világnak, az eléggé elvont, nehezen követhető. Ezért keresem az utat, hogyan legyek közérthető. De még így sem tudok vonzani tömegeket. Szinte ráéreznek az emberek, hogy itt művészet van, vagy valami más. Ha Bódi Guszti adna elő, tízszer ennyi ember jött volna el. Jobb zenész, és egyszerűbb dolgokat mond, fülbemászó dallamokkal." - mondta egy interjúban ez a csoda, de nem, nem hiszünk neki! Bódi Gusztáv nem jobb zenész és a fülről is csak János juthat eszünkbe. Ez kell a magyarnak, mélynek és magosnak egyaránt. Mert ez megüthetetlen, felülmúlhatatlan, elkápráztató! Mélyen benyomult a Romantic által hagyott vákuumba, igen, igen! Csak kicsit másképp, igen, igen! Ezt a dalt tényleg hallanod kell, mielőtt beveszed a nyolcvan szem gyógyszert! Igen, igen!

Sebeők János

Borulj le a nagyság előtt, nézd és zokogj, Nemzet!


Nincsenek megjegyzések: