2007. november 10., szombat

„Hiába, a Királyt nehéz megütni…”

Harminc éve hunyt el minden idők legnagyobb rock ’n roll előadója, Elvis, a Király. A Forbes nevű amerikai magazin jóvoltából most azt is megtudhattuk, ő a legjobban kereső halott híresség a bolygón. – Kripta rock, csontzene, éljenek a pénzgyártó halottak!

Nem kevés ízléstelenség jellemzi a Forbes 2001. óta folyamatosan megjelenő listáját, de ez Amerika, pénz beszél, a kutya sem ugat, a halott énekes nem szájal vissza, az örökösöket meg egyáltalán nem zavarja, ők jól elvannak a sok millió dollárral, amelyet az elhunyt apa, férj, feleség, gyerek, élettárs szállít nekik holtában.

Elvis egészen tavalyig vezette a halotti listát, de ekkor a Nirvana öngyilkos zsenijének, Kurt Cobain-nek özvegye gondolt egy nagyot, s eladta az együttes szerzői jogainak egy részét. Ezzel az ex-frontember lett a leggazdagabb hulla, ha már ilyen szépen szeretünk csámcsogni a témán. Courtney Love mindig értett az üzlethez, ennél jobban már csak a droghoz és a helyezkedéshez, szép volt Courtney, megadtad a módját! Cobain 1994 óta nincs köztünk, de ezzel nagyot szakított

Na, de a Királyt nehéz megütni. Egy év alatt vissza is ült a Holtak Birodalmának dollárlogós trónjára, megmutatván mindenkinek, hogyan is kell ezt csinálni. Szűk egy esztendő alatt negyvenkilenc millió dollárt szállított az örökösöknek a túlvilágról, ebben az elvises öngyújtótól kezdve a jogdíjakig minden benne volt.

Zombiversenyünk második helyezettje John Lennon, negyven millió dolláros csekket postázva Yokoéknak odaátról, de a másik halott Beatle is kitett magáért, George Harrison 22 millával a negyedik helyre volt jó. A harmadikon ugyanis nem zenész, hanem Charles M. Schultz, Snoopy és Charlie Brown megalkotója szerepel, kis figurái 35 millió dollárral hálálták meg halott apukájuk kreativitását.

Az ötödik helyen Albert Einstein, ismerve a zseni bizarr humorát, ő hatalmas röhögne ezen az egészen. Tudásával 18 millió dollárt hozott össze 2007-ben az örökösöknek.

Nem ragozom tovább, itt a morbid lista az első tizenhárommal (miért pont tizenhárom?):

A legjobban kereső halott hírességek 2007-ben:

1. Elvis Presley - 49 millió dollár
2. John Lennon - 44 millió dollár
3. Charles M. Schulz - 35 millió dollár
4. George Harrison - 22 millió dollár
5. Albert Einstein - 18 millió dollár
6. Andy Warhol - 15 millió dollár
7. Theodor Geisel - 13 millió dollár
8. Tupac Shakur - 9 millió dollár
9. Marilyn Monroe - 7 millió dollár
10. Steve McQueen - 6 millió dollár
11. James Brown - 5 millió dollár
12. Bob Marley - 4 millió dollár
13. James Dean - 3,5 millió dollár

Most mit mondjak? Hogy James Dean-nek össze kellene kapnia magát? Vagy hogy Bob Marley belehúzhatna egy kicsit?

Jó kis üzlet ez. Csak tegyünk le valami nagyot az asztalra, aztán gyorsan haljunk meg! Majd meglátjuk, milyen hálásak lesznek nekünk néhány évtized múlva!

A pénznek nincs szaga.

Nincsenek megjegyzések: